100% milieuvriendelijk
binnen een dag op locatie
gratis bezorging

ECO Coffin

Direct leverbaar

Met een ECO Coffin maakt u een bewuste keuze voor een uitvaartkist. Deze uitvaartkist is namelijk gemaakt van snelgroeiend binnenlands hout en heeft het FSC en PEFC Keurmerk.

Daarnaast gebruiken wij geen bevestigingsmaterialen, zoals schroeven en lijm. Voor de bekleding bieden we ongebleekt biologisch katoen aan.

De ECO Coffin is volledig biologisch afbreekbaar en daarom geschikt voor zowel begraven als cremeren.

Direct bestellen
of bel 0345 50 77 26
SkyPeople - vanaf 420 excl. BTW

ECO Coffins

  • De meest duurzame uitvaartkist voor een crematie
  • Binnen een dag op locatie
  • Kant en klaar geleverd of binnen 3 minuten in elkaar gezet
  • Bespaar ruimte voor voorraad
  • Gratis bezorging in heel Nederland

De meest duurzame keuze voor een crematie

Wat de meest milieuvriendelijke kist is? Dat is afhankelijk of iemand wordt begraven of gecremeerd. Bij begraven zijn kisten van karton, bamboe of riet bijvoorbeeld het meest duurzaam.

Terwijl bij cremeren hout het meest duurzaam is. Hout zorgt er namelijk voor dat er minder brandstof nodig is en dus minder gas. Daarnaast gebruiken wij duurzaam populierenhout en geen lijm of metalen onderdelen.

Daarom is de ECO Coffin zelfs beter voor het milieu dan cremeren zonder uitvaartkist.

ECO Coffins -

Zelf in elkaar zetten in diverse maten

We leveren de ECO Coffin kant en klaar, maar het is ook mogelijk om de kist zelf in elkaar te zetten. De ECO Coffin is eenvoudig te monteren. Binnen 3 minuten heeft u de uitvaartkist in elkaar gezet. De ECO Coffin is tevens in verschillende maten beschikbaar. Download hier de maatschets.

Personaliseren

Voor een persoonlijker afscheid kan de ECO Coffin beschilderd of beplakt worden.

Meer informatie
of bel 0345 50 77 26

Over ons

Wij zijn Wouter Jansen en Maarten Aikema, altijd bezig met hout en het creëren van kisten. Duurzaam, praktisch en esthetisch. Door onze jarenlange ervaring met het maken van kisten, is ECO Coffins voor ons een logische stap.

Wij willen een bijdrage leveren. Met duurzame kisten die het milieu zo min mogelijk belasten. Die nabestaanden een mooi en waardig afscheid geven en een goed gevoel. Wij zien duurzaamheid niet als trend, maar als keuze voor de toekomst.

Contact opnemen?

Bij ons bent u verzekerd van hoogwaardige, ecologische uitvaartkisten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de ECO Coffin en alle mogelijkheden.

Meer informatie
of bel 0345 50 77 26
ECO Coffins -

Wouter Jansen

wouter@ecocoffins.nl
ECO Coffins -

Maarten Aikema

maarten@ecocoffins.nl

Veelgestelde vragen

Is de ECO Coffin ook geschikt als uitvaartkist voor begrafenissen?

Omdat de ECO Coffin biologisch afbreekbaar is, is deze ook geschikt voor begrafenissen. De ECO Coffin is dus geschikt voor zowel cremeren als begraven. De ECO Coffin is volledig milieuvriendelijk en daarom een zeer verantwoorde keuze als uitvaartkist.

Waarom is de ECO Coffin de duurzaamste keuze?

De ECO Coffin is 100% milieuvriendelijk en daarnaast biologisch afbreekbaar. Een houten kist is de meest duurzame keuze voor een crematie, het hout zorgt ervoor dat er zeer weinig brandstof nodig is. Hierdoor is er amper sprake van luchtvervuiling door verbranding. Het is dan zelfs milieuvriendelijker dan cremeren zonder kist.

  • De ECO Coffin is vervaardigd uit FSC gekeurd populierenhout.
  • Alle panelen van de ECO Coffin kunnen in elkaar geschoven worden, dit door middel van diverse vorken die in uitsparingen vallen. Hierdoor ontstaat er één geheel en hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van bevestigingsmaterialen als schroeven en lijm.
  • De binnenbekleding is gemaakt van ongebleekt katoen zonder elastiek, dit is ook afbreekbaar.
  • Het hoofdkussen gevuld met houtwol.

De ECO Coffin is dus een uiterst duurzame keuze. Daarnaast wordt er op kantoor en in de werkplaats gewerkt met groene stroom en is ECO Coffin bezig nog meer verduurzaming door te voeren, door bijvoorbeeld te werken met LED verlichting.

Hoe kan de ECO Coffin in elkaar gezet worden?

De ECO Coffin kan geleverd worden in zijn geheel, dit is binnen een dag met gratis bezorging.

Deze kan ook worden geleverd als eenvoudig bouwpakket. De ECO Coffin neemt als bouwpakket vijf keer minder ruimte in dan een traditionele uitvaartkist tijdens transport. Het is mogelijk om de ECO Coffin binnen drie minuten in elkaar te zetten.

Bij de ECO Coffin wordt ook een eenvoudige handleiding geleverd, het is ook mogelijk om hier de tekeningen van de ECO Coffin te bekijken. Download hier de tekening.

Uiteindelijk bestaat de ECO Coffin uit zeven panelen, deze panelen vallen door middel van vorken in uitsparingen. Hierdoor ontstaat er één geheel en uiteindelijk worden de panelen vastgezet door middel van vijf houten blokkeerpennen.

De stevigheid van de ECO Coffin is zo gegarandeerd. Bij het bouwpakket wordt een gebruiksaanwijzing meegeleverd. Mocht u er alsnog niet uitkomen, aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Hoe kan de ECO Coffin worden besteld?

De ECO Coffin kan worden besteld door contact op te nemen via de contactmogelijkheden op de website.

U kunt ons bereiken via info@ecocoffins.nl of op 0345 50 77 26, ook kunt u het contactformulier invullen op de website waarna wij contact met u opnemen.

Hoe snel kan de ECO Coffin worden geleverd?

De ECO Coffin wordt binnen één dag geleverd op locatie, met gratis bezorging door heel Nederland. Dit geldt voor zowel het bouwpakket als de kant en klare versie van de ECO Coffin.

Ook kan deze worden afgehaald tijdens kantooruren, hiervoor kunt u contact opnemen.

Kan de ECO Coffin afgehaald worden?

Binnen kantooruren kan de ECO Coffin worden afgehaald. Neem hiervoor contact op via de contactmogelijkheden op de website. U kunt ons bereiken via info@ecocoffins.nl of op 0345 50 77 26, ook kunt u het contactformulier invullen op de website waarna wij contact met u opnemen.

Hoe wordt de ECO Coffin verpakt?

De ECO Coffin wordt verpakt in karton en vervolgens dichtgemaakt met papiertape. Dit is ook weer duurzaam, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van plastic of andere niet-afbreekbare materialen.

Waarom bespaart de ECO Coffin ruimte in de voorraad en tijdens het transport?

De ECO Coffin is een bouwpakket. Dit bouwpakket neemt vijf keer minder ruimte in beslag dan een traditionele uitvaartkist. Hierdoor kan er efficiënter worden gewerkt met de ruimte voor zowel de opslag als het transport.

Contact

100% milieuvriendelijk
binnen een dag op locatie
gratis bezorging